Friske råvarer
Blaabjerg & Madsen oprinder af en idé om, at basere vores produkter på friske råvarer.
På den måde bliver tilsætningsstoffer i det store og hele unødvendige. Det giver en god smag, hvor råvarerne kan smages og man som kunde kan være tryg ved, at mad og drikke ikke indeholder “alt muligt andet” kunstigt tilsat, som fx farve, emulgatorer, konserveringsmidler og andet, som helt mister sin værdi, når varen er frisk.
Mange af vores råvarer er økologiske fx er kødet i vores burgere økologisk og ligeledes er vores bagværk
Nybagte hjemmelavede øko burgerboller hver dag
Hos Blaabjerg & Madsen ælter vi dej, der hæver af to omgange og derefter bages burgerbollerne. Bollerne er økologiske og indeholder frisklavet kartoffelmos. I USA kaldes det en “Potatoe bun”, som er den klassiske amerikanske måde, at lave burgerboller på.
Vores bolle indeholder også friske æg og smør og har derfor “brioche” karakter, selvom vi ikke selv synes det er en Brioche bolle.
Vi bruger den friskbagt til burgerne, men du kan også bare købe den som bolle med smør og evt ost – enten alene eller som en del af vores brunch og morgenmadstilbud.
Altid hjemmelavet mayo hos os
Vi laver selvfølgelig også vores friske mayo’er selv. Det betyder friske råvarer og helt fra bunden med økologiske æggeblommer, olie, cidereddike osv.
Hvor “andre” bare rører krydderier i en industriel “bøttemayo”, så synes vi det ville være synd at udsætte vores friske pomfritter for den slags – og så må man jo lave det selv 😉
Friske pomfritter … hver dag året rundt
Vi er kendt for vores pomfritter. Der er mange gode burgere i København, men meget få, der gør sig umage med pomfritterne. Det gør vi! Selvom det giver variation i vores pomfritter, så har vi fra dag ét sat en ære i at servere vores egne håndskårne pomfritter for vores gæster.
Vi skærer pomfritter hver dag, der herefter blancheres i saltet vand, hvorefter de forfriteres. Efter en overnatning på køl, er pomfritterne klar til at blive færdig-friterede og serveret.
Vi synes selv, det er det hele værd. Kartoffelsmagen er nu en gang bedst, når pomfritterne ikke kommer ud af en dybfryser, hvor de måske har ligget i månedsvis, ligesom tilfredsstillelsen ved at servere et gedigent hjemmelavet produkt er stor.
Slowjuice
Hos Blaabjerg & Madsen er vi stadig nogle af de meget få steder i København, der insisterer på at lave frisk Slowjuice af 100% frisk frugt og grønt.
Vi gør det, fordi vi synes det er den eneste rigtige juice, at servere til sin burger eller brunch.
Pasteuriseret hengemt juice kan være nødvendigt i mange sammenhænge, men det måler sig ikke med en helt friske oplevelse, som vi kan skabe via vores slowjuicer, som kværner den friske frugt og grønt, så mest muligt af vitaminer, sporstoffer og andet godt fra frugt og grønt bevares i den færdige juice.
Når vi bruger en slowjuicer kan vi også tilsætte bladgrønt, frisk ingefær, friske bær og frugt og behøver således ikke at supplere med frosne eller færdiglavede ingredienser, som man har behov for med traditionelle juicer.
Vi har et fast sortiment af Slowjuicer med ingefær samt et antal “frugtjuicer” uden ingefær. Vil du have en ren appelsinjuice eller en appelsinjuice med Ingefær, kan vi også klare det 🙂
Frisk øko-kaffe
Til Brunch’en kan du få helt frisklavet slowjuice (se nedenfor) og selvfølgelig friskkværnet økologisk kaffe.
Hos Blaabjerg & Madsen elsker vi vores økologiske friske kaffe. Vi får den friskristet fra Kaffevaerk, hvor Rune importerer og rister vores kaffe. Vi har altid friskristet kaffe i caféen som du får serveret (og du kan også købe en pose med til en rigtig skarp pris).